jueves, 17 de enero de 2008

Manifest Fòrum Social d'Alacant

Benvingudes, benvinguts, som milions de dones i d’homes, d’organitzacions, de xarxes, de moviments i de sindicats de cada racó del planeta, de poblets i de regions, de zones rurals i de centres urbans de totes les edats, pobles, cultures de diferents creences units i unides en aquest mateix moment per la ferma convicció que

ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

Amb tota la nostra pluralitat, diversitat i riquesa d’alternatives i de propostes lluitem contra el capitalisme, el neoliberalisme, la guerra, el colonialisme, el racisme, el centralisme i el patriarcat que generen violència, explotació, exclusió, pobresa, fam, desastre ambiental, la negació dels drets als pobles i la negació dels drets humans en tot el món.
Com en altres parts del món a Alacant patim la desocupació, la carestia de la vida, la violència de gènere i la mercantilització creixent dels serveis públics. També es reprodueix ací un model de creixement basat en la rajola, l’especulació immobiliària, l’endeutament de les famílies i la sobreexplotació de la joventut, de les dones i de la immigració, els sectors que més pateixen l’assot de la precarietat i la sinistralitat.
El sistema o els sistemes contra els quals lluitem són sistemes d’injustícia i de desigualtat que condicionen la nostra vida en els seus elements més bàsics. El fet que les persones que viuen als districtes de la Zona Nord d’Alacant visquen significativament menys anys de vida i amb menys qualitat de vida que les persones que viuen al centre de la ciutat, i el fet que les persones que viuen a Bolívia, a Equador o Perú visquen menys anys de vida i amb menys qualitat de vida que les persones que vivim a Alacant o al País Valencià és un reflex molt clar que les desigualtats socials són per tot arreu, ens afecten a tots i trenquen la solidaritat entre els éssers humans. Perquè uns puguem viure més, puguem decidir la vida de la resta i amb unes vides de luxe altres han de viure en la pobresa, han de romandre sense capacitat de decisió, en submissió, i morir abans.
Creiem que la reflexió, els debats democràtics d’idees, l’elaboració de propostes, i l’establiment d’un lliure intercanvi d’experiències ajuda a la societat civil en la seua lluita contra el neoliberalisme i el domini del món pel capital o per qualsevol forma d’imperialisme. Estem obstinats en la construcció d’una societat planetària orientada cap una relació fecunda entre els éssers humans i d’aquests amb la Terra.
NO creiem en allò suposadament irreversible, inevitable, inexorable de l’actual model econòmic, d’organització estatal i social. La nostra meta és consolidar una globalització solidària que, com una nova etapa en la història del món, respecte els drets humans universals, a tots els ciutadans i les ciutadanes de totes les nacions i el medi ambient, basant-se en sistemes i institucions internacionals democràtics que estiguen al servei de la justícia social, de la igualtat i de la sobirania dels pobles.

• Volem un món de pau, sense armes, sense dominació, sense desigualtats i sense guerres.
• Volem un món on la diversitat cultural, el reconeixement dels drets dels pobles i els diàlegs transculturals siguen una realitat que ens ajuden a fiançar la solidaritat i el desenvolupament de societats vertaderament democràtiques i lliures.
• Volem un món on el model imperant siga el de desenvolupament sostenible, és a dir una societat que combine la defensa dels valors ecològics, la defensa de la igualtat i la solidaritat amb una democràcia radical, que done la capacitat real per a decidir al servei de qui és el desenvolupament econòmic i social.
• Creiem en la llibertat personal i col•lectiva dels pobles a decidir, en la justícia social, en la solidaritat, en la convivència pacífica de les gents, creiem en el diàleg, en la riquesa de la diversitat, i volem pau per a la gent, per a la terra, PERQUÈ SABEM QUE altre món és possible I NECESSARI.

Teniu el document en pdf a l'esquerra del bloc(documents fsm alacant).

No hay comentarios: